Beeldend kunstenaar

Ik werk continu aan mijn ontwikkeling door middel van scholing en het volgen van cursussen en workshops bij diverse gerenommeerde beeldende kunstenaars.
Vanaf 2006 heb ik het driedimensionaal werken ontdekt en heb hiervoor diverse keramiek- en beeldhouwcursussen gevolgd. Daarnaast ben ik aan het experimenteren met glasfusing.
De combinatie van het werken op plat vlak en driedimensionaal werken maakt dat ik steeds weer nieuwe impulsen krijg om mijn eigen stijl verder te ontwikkelen.

Ik kijk met verwondering naar de natuur en mensen om mij heen, het geeft mij inspiratie die je terug kunt vinden in mijn werk.

Achtergrond informatie

Ik ben ongeveer 40 jaar geleden begonnen met tekenen en het werken met houtskool. Vervolgens  heb ik cursussen gevolgd om diverse technieken onder de knie te krijgen zoals aquarelleren, schilderen met olieverf en acryl en het werken met gemengde techniek.  Deze cursussen heb ik onder andere gevolgd bij de Vrije Academie te Rotterdam en Arte du in Frankrijk. Hier heb ik ook portret en modeltekenen gedaan. Door deze cursussen ben ik gaan experimenteren met verschillende materialen en een andere manier van werken. Ik hou van kleur, dit kan je terug zien in mijn schilderijen. Ook volg ik regelmatig workshops bij de Kunstacademie Friesland waarbij ik, onder leiding van kunstschilder Doet Boersma, mijn schildertechnieken verbeter. Daar heb ik o.a. de workshop, schilder het licht, druiptechniek en landschap schilderen gevolgd.

Momenteel maak ik gebruik van verschillende materialen om te schilderen zoals acryl, olieverf en eitempera en gebruik verschillende technieken. Deze technieken lenen zich prima om bijvoorbeeld landschappelijke beelden vast te leggen, het landschap, licht en de lucht (in de Hoeksche Waard) blijven mij inspireren. De series "Sky Impressions", "Reflections", "Tegenlicht" en "Natuur in de Hoeksche Waard" getuigen hiervan. Ook maak ik (dier) portretten in opdracht.

Naast schilderijen maak ik ook driedimensionaal werk en gebruik hiervoor diverse materialen zoals klei, natuursteen en glas. Met klei heb ik een aantal beelden gemaakt en heb ik deze techniek gebruikt om monoprints (schilderen op klei) te maken. Ik heb een serie gemaakt die geïnspireerd is op de zee met schelpvormen. Met natuursteen heb ik een aantal beelden gemaakt die meestal abstract van vorm zijn. Glasfusing lijkt op schilderen met stukje glas, hierbij wordt ik geïnspireerd door de natuur en mijn schilderijen. Een aantal van deze werken ziet u op mijn website terug.

Nieuw werk, omgeploegd land na een regenbui! Olieverf op paneel, formaat 73x55 cm.

Aan het werk in mijn atelier!